2011. április 19., kedd

Tulajdonképpen a nemi erőszak is szex - megbízási szerződés vs. közalkalmazotti jogviszony

Megéltem ezt is. Szépen lassan totálisan szétverik a Múzeumot. Ez a helyzet rosszabb mint, amikor Vörös Gabriella igazgatónőt és Szalontai Csaba koordinátort hurcolták meg 2006-ban. A megyei politika nem ismer tréfát, nem ismeri a nemet. Hiába tiltakozunk, akkor is ránk telepszik. És lassan, kegyelmet nem ismerve, kíméletlenül megerőszakol. Aztán sercint és röhög egy jót a földön nyöszörgő áldozaton.

Most őszintén: ki vállal el manapság egy megbízási szerződést? Tudom, sokan. Kényszerből, mert megtehetik a munkavállalóval szemben. Mert az a szerencsétlen barom így is, úgy is belemegy a szerződésbe, mert valamit azért le kell tenni az asztalra. Nézem a többiek arcát, hallgatom a megyei ügyvédet. Hol a döbbenet, hol aléltság, hol fásultság, hol pedig mérhetetlen gyűlöletet érzek. Pökhendi ez az ügyvéd. Rafinált és pökhendi. Amikor valaki rászól, hogy a cinizmus itt jelenleg nem helyénvaló, még egy remek Oscar-díjas műfelháborodást is eljátszik nagy-nagy örömömre. Jön a jogi maszlaggal, élvezi, hogy nem mindent értünk belőle. Legalábbis azt hiszi. Olyan egyetemre járok, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a jog bizonyos oldalhajtásaira is. Nem vagyok hülye Ügyvéd Úr!

Nos, de miről is szól egy megbízási szerződés? Nincs szabadság, nem jár utána GYES, GYED, álláskeresési járadék... stb. Aki ezt a típusú szerződést anno kiötlötte, híján volt mindenféle szociális érzékenységnek, emberi normának. Nézem a kolléganőim arcát. Egyszer ők is anyák lesznek, de hogy nem innen mennek majd GYES-re, az biztos. Mert egy fityinget sem kapnak majd az államtól. Ha kirakják a munkavállalót az állásából, és nincs tartaléka, akkor mihez kezd majd? Mert az állam, ami évekig szívta a vérét, a Megye remek megbízási szerződése miatt nem fogja segíteni őt. Szeretnél pihenni egy kicsit? Nincs szabadság, és kész.

Ennyi erővel kivehetnék nyugodtan az alkotmányból a pihenéshez való jogot is.

Nézem az ügyvédet. Kedvem lenne kimeríteni a PTK és BTK néhány komolyabb büntetéssel járó passzusát.

Aztán valaki lead egy olyan információt, amire felkapom a fejem. A Múzeum hamarosan ellenőrzést kap Bp.-ről, egy bizottság utazik le Szegedre, hogy megvizsgálja képes-e ellátni a Móra Múzeum az ásatási feladatait. Ez még alapvetően érthető is. DE.

Hallja az ember a régészeti berkekben terjedő pletykákat. Lehetséges, hogy visszaállítják a KÖSZ-NÖK ásatási jogait. Igaz? Így azért már fura, hogy pont akkor jönnek le Szegedre, amikor totálisan szét van verve a Múzeum régészeti osztálya. Holnapig márpedig sok minden nem fog változni, a régészeti osztály nem fog feltámadni a hamvaiból. Konklúzió: A Múzeum elveszti az ásatási jogát az M43-as második szakasza felett...Csodálkoznék, ha nem így lenne. Ha tévedek, majd bocsánatot kérek. Engem így neveltek.

Na, de ki csinálja meg akkor? A válasz egyértelmű, a jogaiba visszahelyezett KÖSZ-NÖK.

Szép kis összeesküvés elmélet, ezért azt a pár mondatot írásom végén így vezetném elő:


Szerintem a Megye szándékosan teremtett olyan helyzetet, amelyből a Múzeum csak vesztesen jöhet ki. Elveszti az M43-as autópálya ásatási jogát. A Megye átjátszotta a feltárásokból származó összeget a KÖSZ-NÖK-nek. Miért? Ez egy milliárdos üzlet, lehet majd lopni orrba-szájba. Újból. Elcseszett milliárdos restaurálási tendereket, lehet újból bevonni sógort, komát, jóbarátot. Bevonni a párthű cégeket, amelyek tulajdonosi körében nem egy jelenleg politikai posztot betöltő személy van.


Mohács felé fordították a Múzeum hajóját!



De remélem, hogy időközben csak megőrültem, és ez csak egy lázálom...

2 megjegyzés:

  1. Nem, nem lázálom, ez a kurva Magyar valóság! Beszopattak szépen! Még csak kapisgálom hogy mennyire, de délutánra tisztul a kép. Az biztos hogy jól seggbe akar kúrni minket a nagysasasszony, de nem vagyunk hülyék! Vagyis csak a saját nevemben beszélek....

    VálaszTörlés
  2. Jelenleg már nem lehet csak NÖK-ről beszélni. Az MNM része lett, az ottani vezetés nélkül semmit nem lehet. Épp most folyik az augusztusban idekerült vezetők cseréje...remélhetőleg jobb lesz.

    De az tény, hogy ha most ebben a nehéz helyzetben a múzeumok nem lesznek képesek ellátni a visszakapott feladatot, akkor biztosan komoly változás várható, és újból központilag fogják ezt rendezni.

    VálaszTörlés