2011. május 15., vasárnap

Boldog Születésnapot, Császár!

- Boldog Szülinapot,
- Boldog Szülinapot,
- Boldog Szülinapot Palpatine Császár
- Boldog Szülinapoooot!

Esetlenül és alapvetően furán hangzott Palpatine szájából ez az Archaikus Korból származó nóta. A Császár körbehordozta tekintetét az elhagyott szobán. A központi helyet egy kicsi, de alapvetően ízléses, mindenféle finomságokkal megpakolt takaros kis asztalka foglalta el. Mellette jeges vízben hűtött, szellemi taigetosz szélére taszigáló alkoholos italok tömkelegei áztak, gazdátlanul, bontatlanul. A bejáratnál elhelyezett emelvényen mókás maszkok álltak halomban, érintetlenül. A plafonról lampionok lógtak, a lampionokat pedig színes, végtelenített papírkígyók fonták körbe fojtogatóan, rótták ismeretlen útjukat. Palpatine szeme a vendégasztalon pihent meg. Elkedvtelenedve nézegette a meghívottak névjegykártyáját. Nem jött el senki. Jó, okés, valahol érthető. Pedig tényleg kitettem magamért, még egy remek kis meghívót is firkantottam secperc alatt. 


Kedves Barátom Vendégem!

Sok szeretettel meghívlak Téged ŐCsászári személyem Születésnapi mulatságára és köszöntésére! Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere! Ingyen cefre, meg hajnalig tartó tánc! 
Helyszín: A kettes számú Halálcsillag, Endor bolygó! Ne késs!

ui.: A meghívott Lázadó vendégeket megkérném, hogy ne hozzák magukkal a flottájukat, ez most csak egy Engedd-ki-a-fáradt-gőzt-buli, nem pedig a Zúzzunk-le-egy-építészetileg-páratlan, csodálatos-mérnöki-találmányt,-a-Halálcsillag No. 2-t!

ui2.: Gyertek nyugodtan, esküszöm, hogy nem fogok senkit Erővillámozni, meg lekaszabolni a fénykardommal. De tényleg!

Üdv,

őszinte barátsággal, nem is, inkább tisztelettel... na, hát akkor csak simán őszintén:

Palpatine

A Császár bosszúsan földhöz vágta a vékony gumiszalaggal ellátott vidám színekben pompázó csákóját. Legalább Yoda eljöhetett volna, ha elég italhoz jut, kimondottan szórakoztató tud lenni a Kisöreg, ráadásul számtalan disznó viccet ismer. Zavarba ejtően sokat. Ráadásul Vader Nagyúr sincs jelen, éppen egy stresszoldó-welness tárgyaláson egyeztet a Jedi Szakszervezet követeléseivel kapcsolatban. Bár mostanra már bizonyára végzett az érdekegyeztetéssel...és a résztvevőkkel. Hehe. Ez nem is volt rossz. Hehe.
Palpatine unottan, és némileg csalódottan elfújta az árválkodó gyertyát tortáján. Az apró, gyertyából feláramló kellemes illatú vékonyka füstkígyón keresztül még egyszer körbehordozta tekintetét az üres szobán, a vendégasztalon érintetlenül heverő tányérokon, poharakon, a konfettis zacskókon. Majd felemelkedett székéből, nyugodt léptekkel a hűtött italok felé vette útját. A jégkockák kellemesen csípték vörösre kezét, miközben a fagyos víz fogságából kiszabadított egy üveg dagobah-i vodkát. Nem rossz, nem rossz. Hatalmas kortyot ivott belőle. Majd még egyet. Finoman égette gyomrát a kemény szesz. Palpatine felmordult:

- Na, Palpi, ezután a szülinap után elmondhatod nyugodtan, hogy szopás főgonosznak lenni!

2 megjegyzés:

  1. Hajrá! Klassz lesz :)
    Slipknot RuleZ

    VálaszTörlés
  2. Te Juci! Ezt a hozzászólást nem eggyel lejjebb akartad rakni? :D Vagy a Császárnak szeretted volna ezt írni vigasztalómódban? :D

    VálaszTörlés