2011. május 7., szombat

Újból a lövészárokban

A héten igazán visszakaptam a munkámat, a szerződés megléte, aláírása még nem ringatott álomvilágba, újból nyelem a finom lösszé őrölt port és tolom a parasztszexet. Szél veri, nap szívja. Az első ásatási nap végén, mikor is Szeged felé vettük az irányt majdnem bealudtam. A pénteki napra viszont helyreállt a rend, a bioritmusom újból felvette a tempót a napi események hatására, újra lett konfigurálva a hajnali kelésekhez, az 1,5-2 órás autóutakhoz, a terepi munkához. Van még némi káosz, keserű szájíz, csalódottság, aggódó jövőkutatás, hogy vajon a Megyei Önkormányzat milyen őrült ötletekkel fog még előállni. Mert fog az biztos. Gyanús nekem a csend, valamire készülődnek, az biztos. Politikusok és végrehajtók. Pár hónap és okosabbak leszünk. Hamarosan kapunk egy új, a megyei hatalmat kiszolgáló, pártkatonát az igazgatói posztra. Aztán, bár tévedjek, de szerintem fel fogják őrölni a maradék, régészeti osztályon tábort vert ellenállást, bár ahogy látom, az ellenállás már jócskán lanyhult. Most, hogy a technikusokat megtörték és újból felvettük a munkát, minden vezető fellélegezhet, meg lehet nyugodni kedves Vezéreink, megmaradt a zsíros bérkiegészítésetek! Lehet újból kutyázni minket, meg olyan mondatokat beleröfögni a nagyvilágba, hogy a technikusok csak viszik a pénzt, nem termelnek semmit. A régész az atyaisten, a technikus a hasznos, beszélő szerszám, a megtűrt rabszolga. A fiatal régészekkel nincsen bajom, akikkel tartom a kapcsolatot, ismerek, ugyanúgy együtt izzadnak az embereikkel. Becsülöm érte őket.

Ma nekiállok felépíteni a Monstrum címet kapott novellámat, jó kis játék lesz, remek gyakorlás, nem beszélve az írás izgalmáról. Nagyon jó ötlet volt anno, hogy A. Gábor cimborám felpakolta a faszbúkra ezt a linket: Pályázati kiírás, aztán még Talponjáró (Sárkányos írás) barátom is értesített erről-arról, hogy milyen portálokat érdemes még olvasgatni. Szóval írni jó. Ja, beadtam az Avana Egyesülethez (Avana web) is a Ketten a sötétben c. novellámat (Első sci-fim), hátha bekerülök vele az antológiájukba. Ha nem, az sem baj, a fő az, hogy kb. 9 év kihagyás után komolyabban írogatok. Írni jó. És olvasni is. Konkrét könyv most nincsen képben nálam, egyelőre blogokat olvasgatok, az utóbbi időszakban elhanyagoltam kedvenceimet, de most hétvégénként lesz időm pótolni az üresjáratokban az elmaradást. Több preferált oldal is van, vannak, amelyeket a kettlebell miatt olvasom pl. JuciKisJuci. Aztán van két kedvenc blogom, amelyeket a stílusukért, egyedi hangvételű, remek posztjaikért "lapozgatok" előszeretettel: ElsőMásodik. Aztán van a kedvenc képregény blogom, amit egyszerűen imádok a humoráért, a zseniálisan kivitelezett minimális grafikáért: Képregényes. Na, szóval megyek is írogatni. Kellemes, napsütéses hétvégét mindenkinek!

ui.: az lfg.hu pályázatára küldtem be az első sci-fimet. Nemrég volt eredményhirdetés, az első három helyezett novellája már fent van a LFG-n. Ide bepakolnám a linkeket a könnyebb elérhetőség végett. Kellemes olvasást!

Első helyezett novella
Második helyezett novella
Harmadik helyezett novella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése