2011. március 9., szerda

A politikai populizmus Anettkája

A legutóbbi bejegyzésben azt írtam, hogy beszámolok a szegedi rugby-s derbiről, de mivel nem jutottam ki az Etelka sorra így inkább eltekintenék ettől. Hiteltelen lenne némileg.


Eddig igyekeztem távol tartani a politikát a blogomtól, de az csak nem hagyja magát. Olyan, mint a szomszéd kutyás bácsi faluvégi turmix Morzsija: elmész mellette, meglapul a falnál, aztán amikor tovább haladnál, csak belekap a bokádba. Legszívesebben felrúgnád a bolhazsákot, de aztán nem teszed meg, mert nem így neveltek. Erre épít a politika is. Folyamatosan kóstolgat, hogy meddig mehet még el. És a magyar ember BirkaEmber. Nem tetszik neki a dolog, de azért lelkesen béget tovább. Van tévé, előtte lehet hőbörögni a fotelban.

Pokorni úr belopta magát a szívembe. A bálnatenyésztéses alaptörténet viszont elrúgta nálam a pöttyöst. Mai napig csak hümmögök meg csóválom a fejem értetlenül, amikor felidézem az eseményeket, a bejelentést, amit a gyógyvizesek mindig is rettegve vártak. Persze valahol a tudatom mélyén felsejlett, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa. A F@szbúkon akadtam rá az egyik edzőtársam hivatkozására, ami egyrészt heveny röhögőgörcsre kényszerített, másrészt ennek hatására szellemem spártai hadereje kiszámított és gondos rúgásokkal letessékelte perzsa színekbe öltözött idegsejtjeimet cerebrumom Taigetoszáról.
Íme a hivatkozás:

Na, persze :D

Az ötlet nem lenne rossz, teszem hozzá felbátorodva! Aztán azon agyaltam, hogy milyen előnyei lennének, és milyen hátrányai származnának a Pokorni által javasolt módszerből a magyar népnek.

Előnyök:
- fel kellene venni minden politikus mellé egy gombnyomkodó embert. Mert ugye milyen lenne már egy félkarú rabló politikus? Ő lenne a hülye gyerek a csapatban, mindenki röhögne rajta a parlamenti folyosón, hogy: - Né, má' a hülye szélsőjobbos-komcsi-libsi-narancsos-juden-keresztény-ősmagyar lúzert, még lopni sem tud rendesen. Majd akkor leszel fasza csávó, ha lecsapják a másik karod is, gyökér!
Szóval tartósan csökkenhetne a munkanélküliség 386 fővel.
- megszűnne a dohányzás a parlament folyosóján. Végre. Merészebb politikusok betanított dohánytartó embert is alkalmaznának, ezzel megint csökkenhetne az álláskeresők köre.
- a hátsójuk törlésére nem kellene alkalmazni senkit, mivel a különböző ifjúsági párttagozatok erre a szerepre lettek megteremtve. Minél ügyesebb a nyelv, annál biztosabb a hely. Honatyáink előrelátó emberek voltak mindig is!

Hátrányok:
- az amúgy is túlfizetett honatyák azonnal jelentkeznének rokkantsági nyugdíjra. Nem kell mondanom, hogy esetükben persze azonnal emelt összeg lenne az egyéb utolérhetetlen és számonkérhetetlen juttatásokon felül.


Lényeg a lényeg, Pokorni úr már az elmúlt években is megcsillogtatta retorikai tudását, komolyabb következmények nélkül. Azonban nem elég csak kinyitni a szánkat, aztán találomra szavakat kilökdösni belőle ejtőernyő nélkül. Néha végig is kellene gondolni, hogy tulajdonképpen miről is beszélünk? Különösen akkor, ha politikus az illető. Nem kell olyan kijelentéseket tenni, hogy a tolvaj politikus következetesen meg lesz büntetve. Dehogy lesz! Parlamenti populizmus. Pokorni úr, innen üzenem Szegedről, hogy Ébresztő! Ez Magyarország b@szod! Itt minden politikus lop pártállástól, felekezettől függetlenül! Gátlástalanul! Mert egy csapat élősködő, roskatag férget hizlalunk a parlamenti desznyóólban.

Azért szép próbálkozás volt Öreg, majdnem elhittem! De tényleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése