2011. február 25., péntek

Elefánt bolhajelmezben

Reggel kiugrottam az ágyból, tudatosodott bennem, hogy végre péntek van. Állat! Félálomban átgyalogoltam a szekrényen, aztán a tükör előtt jut is marad is alapon egy könnyed, de elegánsan hanyag mozdulattal lesepertem a fölöslegesnek ítélt ruhadarabokat. Ki megy már be a munkahelyére a barátnője tangájával a fején? Aztán rájöttem, hogy elfogyott a kávé. Aztán lementem az utcára, és rádöbbentem, hogy Tél Tábornok bevette Szegedet kegyetlen csapataival. Bevehetne mást is. Mondjuk az elsődleges, hosszúkás nemi jellegemet. És akkor bekattant nálam két szó: Ibéria és Szibéria. Igaz? Egy betű eltérés, és mégis szakadéknyi különbségek manifesztálódnak hirtelen a semmiből...
Na, most vegyük Szibériát. Reggel felkel az átlag orosz fennhatóság alatt élő hanysi, manti, anti. Következő opciók közül válogathat:

1. Iszik egy kávét, két deci vodkával. Befejeli a lavórban a jeget. Pofamosás. Fogmosás minek, újabb két deci vodka a vak szerencsének köszönhetően életben maradt egy szem baktériumtelepet is kiirtja, mint Sztálin a Vörös Hadsereg vezérkarát. Ajtónyitás, majd hasra esés egy fókán, ami pont a lábtörlőn pihenné ki az éjszaka fáradalmait. Karateütés tarkóra, megvan a család egy heti ellátmánya.

2. Iszik egy kávét, két deci vodkával, miután magához tért a lábtörlőn feküdve. A második vodkás pohár fenekén keresztül elkerekedett szemekkel csodálkozik, hogy miért ül egy fóka az asztalnál, olvassa a Pravdát, az asszony pedig szerelmetes pillantások kereszttüzében tükörtojást süt neki. Fura...

3. Iszik egy kávét, két deci vodkával, majd minimum fél óráig kitartóan, kellő vehemenciával és erővel addig rugdossa a lábát sonkának néző és szopogató jegesmedve orrát, mire az kínkeservesen elengedi a futóművet. Két deci vodka zárja az orosz reggeli tornát.


Térben és időben ugyanekkor Ibéria területén.
1. Frissen facsart narancslé, gyümölcsök. Kiszól a gitárosnak, hogy játsszon valami mást. 18 fok. Ajtónyitás, majd hasra esés az andalúziai kutyán. A kutya vinnyogva el. Kezdődik a délelőtti szieszta, amit a délutáni követ azon nyomban. Gitározás. Ilyesmi.

Ja, és nincs más szempont az ibériai-félszigeten.


Szeged térben és időben ugyanekkor.
Tél Tábornok 20 centi havat hozott szeretett városunkra. Így, hogy 8000 méteres tengerszint feletti magasságban vagyunk, nem pedig egy sima alföldi városban, maximálisan érthető, ha befullad egy ilyen jellegű természeti csapásnál például a forgalom. Érthető, hogy ilyesmire nem lehet számítani télen. Hogy fagyni fog, meg talán hó is lesz. Kamionok úgy csúsznak vissza az Izabella hídon, mint a magyar gazdaság a Kínaival szemben. Az Új Hídra már fel sem engedik őket. Ennél a pontnál nem jönnék elő semmilyen hasonlattal, mindenki fantáziájára bízom. :) Elefántok dorbézolnak és kujonkodnak bolhajelmezben ebben a magyar kupiban.

1 megjegyzés:

  1. Egy bölcs embertől idéznék:

    "Erről is Medgyessy tehet, vagy ki a f..om most a polgármester!"

    :D

    VálaszTörlés