2011. február 21., hétfő

A halál morbid arcai

- Üljél rendesen fiam az asztalnál, ne játssz az étellel, és legfőképpen ne csámcsogjál!!!!!

Hányszor hallottam ezt gyerekkoromban, de hamar megtanultam, hogy normális tempóban egyek, kulturált viselkedési szokásokat mutassak az asztalnál. Talán ezért is idegesít halálra, ha valaki csámcsog, szürcsöl, habzsol, fogának koccan a kanál stb. Különösen zavar ez, ha pl. beülök a moziba, és kikapok egy olyan nézőtársat, aki telefonál, fészkelődik, zörög a zacskóval stb. Néha eljátszik az ember a gondolattal, hogy milyen jó lenne leordítani egy ilyen muksónak a fejét, aztán nyilvánosan addig szekálni, amíg el nem hagyja a mozi területét hüppögve meg krokodilkönnyeket hullajtva. (Igen, ez neked szól A Gyűrűk Ura Alatt Telefonáló, Böfögő, Fél Képernyőt A Fejével Kitakaró Kopasz Állat Fiatalember!) A hálás, kevésbé bátor nézőtársak felállva tapsolnak és ünnepelnek, majd meghívnak egy sörre a film után.

Litvániában a napokban "érdekesen" tragikus eseménysor következett be. Egy litván fiatalember megelégelve nézőtársa csámcsogását, a film befejezése után fegyvert rántott, és majd fél tárnyi lőszert eresztett az áldozatba. Nagyon sok kérdést fel lehetne tenni. Miért volt a fiatalnál töltött fegyver? Milyen benyomások érhették korábban, ha egy ilyen idegesítő, de mégis alapvetően kis probléma kihozta belőle a gyilkost? Ennyin múlik az élet? Ennyin. Pedig hányszor hallhatta az áldozat még életében, hogy Ne csámcsogjál már Fiam!
E vonulat mellett gondolkodva, amikor a Mennyben/Pokolban megkérdezik az illetőtől, hogy:
- Te miért vagy itt?
- Megmentettem egy csomó embert a megfulladástól, de a végén elfogyott az erőm, és belefulladtam a vízbe.
- És te?
- Csámcsogtam egy litván moziban.
- ?????

http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2011/02/21/csamcsogott_a_moziban_lelottek/

Terry Pratchett után szabadon: Ebből is látszik, hogy a Halálnak is van humorérzéke. Még mielőtt megkövezne valaki, sajnálom az illetőt, családját, szeretteit, de... valahol van valami perverz, mélyről jövő morbiditás és fekete humor abban, ahogy a Halál módszereit váltogatja és alkalmazza. És közben hangosan röhögve csapkodja csontos térdeit.
A kolléganőm is úgy eszi a pattogatott kukoricát, mintha egy doboz popszegecs lenne a tányérján meg a szájában. Még sem lőném fejbe. Erre van kitalálva a fejhallgató, meg a Soulfly 2008-as Conquer albuma.

10 megjegyzés:

  1. Igen tudom hogy velem csak a baj van, de változtatni fogok ígérem. Innentől kezdve szotyizok :)

    VálaszTörlés
  2. Én meg bukósisakban és golyóálló mellényben fogok itt csücsülni,nehogy eltaláljon egy kósza golyó....:P

    VálaszTörlés
  3. Ezek szerint nem csak az én agyamban fogannak meg ilyen destruktív gondolatok. Egy lövés hátra a hölgyeménybe, aki folyamatosan rugdossa a székem, kettő előre a folyamatosan szövegelő párocskába, a maradék tizennégy igazságosan elosztva a telefonáló, zörgő-csörgő gyülekezet tagjai között. Utána tárcsere. Kézfeltartással jelezhet, akit zavar a szomszédja. Nyitsz egy topicot tolerancia címmel is?

    VálaszTörlés
  4. Nem vagy egyedül az ilyen jellegű gondolatokkal :) Tolerancia topicon még elgondolkodok, bár magamból kiindulva vagy rohadtul unalmas lenne a bejegyzés, vagy lehet, hogy pont uszítás miatt kopogtatna nálam az Alkotmányvédelmi Hivatal valamelyik szegedi munkatársa :))))))))))))
    Pont azon nevettünk Jucussal, hogy soha nem voltam egy pókerarcú ember, nekem kár a toleráns személyt eljátszanom, mert azonnal leolvasható az arcomról, hogy mit gondolok :)) Mindenesetre nap, mint nap gyakorlom a toleranciát. Valamikor egyáltalán nem megy, máskor meg túlzásba is viszem.

    VálaszTörlés
  5. Azért kérdeztem, mert két ilyen toleráns emberke, érdemben válthatna szót a témáról. XD A fenti cikkhez még hozzátartozik egy gondolatom, ha nem bánod, megosztom. (nincs sok választásod) A droidok nem verik agyon a sakkpartnerüket, ha veszítenek. A vukik igen. Chewbacca vajon hogy reagált volna a moziban? Felháborodik, ha senki sem csámcsog, vagy csendben ül, és agyonveri a nézősereget egy letépett karral? (3D) Szerinted? Kulturális különbség a javából!

    VálaszTörlés
  6. Ezektől a zajoktól garantáltan kiaakadok: chips-rágás, alma-evés , "trombitálva" orrfújás.
    Vascsővel néha megverem az elkövetőket, persze csak képzeletben :)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem Chewbacca a moziban a következő lépéseket tette volna meg: egy nagy halom édességgel a kezében belépett volna a moziba, majd körbekínált volna mindenkit a finomságokkal. Aztán a nagy számok törvénye alapján az emberiségből kiindulva biztos lett volna legalább egy olyan "disznócska", aki csámcsogott volna, miközben hirtelen megszólal a telefonja. Chewbacca meg Chewbacca, szerintem nem ölte le volna az illetőt ott helyben, de egy-két maflás ki lett volna osztva. Önprovokáló bumeráng-effektus.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem a vukiknál kimondottan menő, ha valaki hangoskodik, szőrösködik, meg böfög, csámcsog és egyéb fehérzajokat generál. Más kérdés, hogy próbálj meg túlordítani egy vukit. Még a szinkronos filmeket is felirattal kellene nézni. Amúgy meg ki szólna rá? Jó esetben az anyós...

    VálaszTörlés
  9. Megnéznék egy olyan filmet, amiben csak vukik játszanának, de nem lenne hozzá felirat. Szerintem nagy sikere lenn, mindenki próbálná kitalálni, hogy vajon miről lehet szó...

    VálaszTörlés
  10. De ugye Tarantino rendezésében?

    VálaszTörlés